Equipaments

Escola Bressol el Rajolet de les Preses 

c/ Sant Sebastià, 45
Tel. 972 69 34 26
http://elrajolet.lespreses.cat

El centre ofereix una cobertura de qualitat a les necessitats bàsiques de les nenes i nens oferint uns horaris amplis adaptats a les necessitats de les famílies. Un centre que col·labora en un projecte global d’educació, cultura i benestar al nostre municipi. L’infant és el centre del nostre projecte. A través del joc i de la vida quotidiana és com aprèn.


Escola la Bòbila

Escola la Bòbila

C/ de la Mata, 2
Tel. 972 68 25 40
b7008882@xtec.cat

Des de l’any 1979, les Preses no tenia escola. Després de 34 anys el municipi té nova escola ubicada als terrenys d’una antiga Bòbila que hi havia hagut abans de construir el nou centre educatiu, referència històrica que s’ha volgut preservar donant-li aquest nom.


Sala polivalent i arxiu Mossén Joan Pagès

Pl. Mossén Joan Pagès.

Calendari d’ocupació

La sala polivalent és un espai al costat de l’escola de plàstica del Centre Cultural que permet encabir actes culturals i socials. Un espai per exposar treballs, pintures, dibuixos, pessebres i escultures. Per a presentacions de llibres, per escoltar poesia… un espai per a la cultura. L’arxiu Mossèn Joan Pagès de referència per les seves investigacions i informacions històriques està a disposició de les persones interessades en la història i cultura de la comarca i del país.

Podeu consultar el fons documental de l’arxiu Mossèn Joan Pagès

Per reserves trucar al 972 693 232


Centre d’Empreses 

Centre d'Empreses

C/ del Centre d’Empreses, 1 – 7
Tel. 972 69 32 32 
viver@lespreses.cat
http://centredempreses.lespreses.cat

Calendari d’ocupació de la sala polivalent

Creat per l’Ajuntament de les Preses com a instrument pel desenvolupament econòmic en l’àmbit local i comarcal. Ofereix eines per recollir l’oferta laboral de la zona i per l’altre servir de punt de contacte als veïns i veïnes de les Preses i la resta de la comarca per fomentar o millorar la inserció laboral.


Consultori local

Consultori CAP

c/ dels Teixos, 2 (zona Estació)
Tel. 972 68 25 17

Obert els dilluns, dimecres, dijous i divendres de 8 del matí a 1 del migdia. Dimarts al matí tancat però a la tarda obert de 15 h a 19 h. Per demanar visita podeu trucar al número: 972 682 517 o bé a través de la pàgina web: www.gencat.net/ics


Centre Cultural

Centre Cultural

c/Murrià, 34
Tel. 972 69 36 10

Calendaris d’ocupació:

Eix vertebrador de les activitats lúdiques, artístiques, socials i culturals del municipi. L’espai ofereix un modern equipament de llum i so per a realitzar diferents esdeveniments musicals, teatrals o per exposicions.

 


Local social de Bosc de Tosca

Local social de Bosc de Tosca

Avda. Zona esportiva, s/n
Tel. 972 69 34 37

Calendari d’ocupació de l’espai

Local social situat en Bosc de Tosca, dissenyat i pensat per tal d’albergar les múltiples activitats socials, lúdiques i esportives que es realitzen a Bosc de Tosca i Sant Miquel del Corb.


Piscina municipal

Veïnat de la Boada, 3
Tel. 607 721 077

Oberta durant la temporada d’estiu, del mes de juny fins a principis de setembre. Disposa de servei de socorrisme, zona enjardinada i espai de minigolf. També ofereix servei de bar i restaurant.


Ràdio La Vall

Radio la Vall, emissora municipal

c/Major, 2
Tel. 972 69 33 33 | Fax 972 69 34 34
http://www.radiolavall.com
radiolavall@gmail.com

És l’emissora municipal de les Preses i emet pel 107.6 F.M. Es va inaugurar per la festa del Roser de l’any 1989. Actualment, compta amb una vintena de col·laboradors que altruistament dediquen part del seu temps fent ràdio.


Baixador de Codella     

Baixador de Codella

El Baixador de Codella – Via verda – bicicarril

Tel. 645 549 479

L’antic Baixador de Codella, recuperat per l’Ajuntament de les Preses, es troba ubicat davant el Parc de Pedra, al carril bici, entre Olot i les Preses, a la via verda, l’antiga línia de tren que unia Olot – Girona, actualment adaptada per anar amb bicicleta o a peu. L’itinerari és de cinquanta quilòmetres.

L’establiment ofereix un servei de BAR- RESTAURANT i PUNT D’INFORMACIÓ TURÍSTIC al visitant, basat en el producte local i sostenible.


Parc de Pedra Tosca    

Parc de Pedra Tosca

El Baixador de Codella – Via Verda
Tel. 972 69 48 97
Parc de Pedra Tosca

És un espai rural de característiques úniques actualment protegit per la normativa del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per la seva singularitat i pel greu risc de degradació derivat de la seva proximitat al nucli urbà d’Olot. Amb l’execució del projecte Life Medi Ambient, l’Ajuntament de les Preses va promoure i recuperar una part d’aquest espai i s’anomena Parc de Pedra Tosca. Ha obtingut diversos reconeixements com el premi europeu de paisatge Rosa Barba.


Àrea Recreativa de Xenacs   

Àrea recreativa de Xenacs

Tel. 972 19 50 87 – 607 21 32 96

https://turisme.lespreses.cat

Un emplaçament ideal per fer-hi activitats a l’aire lliure, excursions a peu o en bicicleta pels itineraris senyalitzats amb miradors panoràmics. La seva altitud, des del mirador de Puig Rodó a 905 metres, ens permet gaudir d’unes magnífiques vistes panoràmiques del Pirineu, les valls d’Olot i la Vall d’en Bas. L’àrea de Xenacs compte amb una caseta de bar i restaurant on després de fer una petita caminada va d’allò més bé fer un petit mos.


Biblioteca la Bòbila 

c/de la Mata, 2

L’equipament va inaugurar-se per Sant Jordi de l’any 2014 amb la presència dels alumnes del centre, però ells no són els únics que en poden gaudir. La biblioteca de la Bòbila està oberta a tots els nens i nenes del poble, ja que la biblioteca està oberta fora de l’horari lectiu i també els dissabtes al matí.

Horari de la biblioteca la Bòbila:

  • De dilluns a divendres de les 17.00 h a ales 18.30 h i els dissabtes de les 10.30 h a les 13.00 h.

Pista poliesportiva i pista de tennis

c/Murrià, 34
Tel 972 69 32 32

Equipaments esportius a disposició de les veïnes i veïns. Disposen de llums que s’activen automàticament al fer una reserva.

Cal reserva prèvia mitjançant la plataforma de reserves en línia

Preguntes freqüents de la plataforma de reserves

 


Edifici antic hospital

Casa de colònies

c/ Hospital, 7

Durant molts anys aquest equipament s’ha utilitzat com a casa de colònies. És la casa de colònies de les Preses.

Contacte: info@ambitrural.cat