Una Gala de les Preses molt participativa!

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la Gala de les Preses,

la Comissió de Festes està molt satisfeta de la gran participació que hi hagut en la majoria d’actes.

Maria Pilar Curós, veïna de les Preses i Garrotxina de l’any va ser la pregonera d’enguany. La Maria Pilar va fer una trajectòria pels principals comerços que hi ha hagut tota la vida a les Preses i va reivindicar el paper de la dona, afirmant que encara queda molt de camí per arribar a una situació d’igualtat entre homes i dones.  Al llarg de la Gala van sortir en diverses ocasions, els gegants, la granota i els calabutins acompanyats dels grallers i timbalers de les Preses. En una d’aquestes ocasions es va fer un emotiu homenatge al record a Dani Feixas, membre dels geganters de les Preses que ens va deixar fa alguns mesos i es va fer un reconeixement a Xavier Massegú, membre també dels geganters que durant molts anys ha dut els gegants de les Preses. L’alcalde li va fer entrega de les figures dels gegants en bronze.

Durant la Gala es va inaugurar el Bike Park, el nou parc de bicicletes amb circuit de desnivells que l’Escola Carles Torrent iniciarà la seva posada en marxa. Durant la inauguració, l’alcalde Pere Vila va comentar que per part de l’Ajuntament és una satisfacció tenir un nou espai municipal i espera que amb la col·laboració amb l’escola de ciclisme Carles Torrent s’iniciï una nova etapa en la dinamització del Parc Xingurri. Durant la inauguració va acompanyar l’alcalde, el vicepresident de la Federació de ciclisme de Catalunya el senyor Joaquim Vilaplana. Més de 400 persones van participar a la gran bicicletada que es va organitzar en motiu de la inauguració.

A la Gala tampoc hi van faltar les sardanes i el gran concert de festa Major que com cada any aplega molt de públic per veure les interpretacions que ofereix l’orquestra Internacional Maravella que com sempre va aixecar molts aplaudiments.

Aquest any es va fer la festa Holy, festa dels colors en què no es van voler perdre molts nens i nenes. També ens va visitar la pallassa Bleda que ens va fer riure de debò i vérem cantar moltes cançons a la plaça Major amb en Pep Puigdemont. Un any més els nens i nenes van jugar a comprar i vendre amb la ja tradicional fireta i el grup de Bonavista d’Olot, Sal i Pebre ens va fer gaudir del teatre amb l’obra “Això no és vida”. El grup d’esplai el Sol ens va organitzar el dissabte a la tarda una divertida gimcana per tot el poble i com cada any es va fer el sopar popular en el que hi van assistir més de 300 persones en el transcurs del sopar es va anunciar la nova pubilla i el nou hereu de les Preses. Aquest any ha recaigut a l’Aleix Martí i a la Laia Colomer.

La Gala de les Preses és una festa que s’organitza per a tot tipus de públics i perquè tots els veïns de les Preses, gran i petits la puguin gaudir. No hi va faltar la missa cantada amb la Coral Puigsacaolm, els diferents partits de futbol que es van realitzar els camps municipals de Bosc de Tosca i les Preses, la cantada d’havaneres amb el grup SifaSol, el campionat de botifarra i els concerts i balls de nit amb els grups de Txarango, Jumpack, Dj Kurba, Tortellinis i Dj Pepi que va aplegar 2000 persones. Txarango feia el seu penúltim concert abans de finalitzar la seva gira que ha passat pel Japó.  La Gala va finalitzar amb la cercavila de nit dels gegants, la granota i els calabotins i el foc del Pim Pam Pum Foc.

FOTO 3