Molta participació a la Festa del Roser

Aquest passat cap de setmana, va tenir lloc la festa del Roser. Es va iniciar amb una xerrada sobre modernisme que va anar a càrrec de Lluís Xancó.

 

El dissabte al matí es va fer la trobada local de petanca, organitzada per l’associació de jubilats i pensionistes de les Preses. Enguany, estem molt satisfets de l’alta participació, ja que es van inscriure per jugar seixanta persones.

 

El matí, es va traslladar la biblioteca a la plaça Major, a on la Teia, la Carolina, l’Akane, la Gina i la Paula, van acompanyar a  les nenes i els nens a llegir contes. Tot seguit, es va fer el taller i conte “Amunt, dormilegues!”, amb els minimons de la Laura Quicios i la il·lustració en directe de Valentí Gubianas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la tarda, per primera vegada es va dedicar a l’esport i gent de diferents edats, petits, joves, adults i gent gran podien jugar a frontó, a les bitlles catalanes, o participar en el torneig de bàsquet 3×3. En el torneig de bàsquet es van inscriure 4 equips d’infantli i 12 equips d’adults. En el campionat de frontó es van apuntar 7 parelles. Les guanyadores van ser la Susagna Carré i l’Estel Muntada i de nois en Jordi Bassaganyas i en Xevi Comas. Els guanyadors de les bitlles catalanes van ser: en primer lloc, en Carles Pujol, en segona posició en Francesc Mas i en tercera posició l’Héctor Camón.  A mitja tarda, ens va visitar la companyia Fadunito amb l’espectacle itinerant el Petit Circ. Al vespre, es va poder veure teatre de la mà de la companyia Traspunt amb l’obra “hem de viure”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diumenge al matí, com és tradició es va fer la trobada de vehicles antics i clàssics, que en aquesta festa celebràvem la seva 15a edició. Enguany van participar 148 vehicles i motos antigues. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot seguit a mig matí es va fer per primera vegada la batalla ballada, a on van participar totes les seccions de l’Esbart Marboleny i competien ballant entre danses urbanes i danses de muntanya. L’acte va ser presentat per l’actriu Anna Aumatell.  A la tarda, no hi van faltar les sardanes a la plaça Major, amb l’orquestra la Moreneta i a continuació cercavila dels gegants, calabutins i la granota acompanyats pels grallers i timbalers de les Preses i ball dels gegants, la granota i els calabotins.

 

 

 

Per finalitzar la festa, es va fer entrega dels premis del concurs de cartells, que enguany les guanyadores van ser, en el primer lloc la Marta Mercader i ,en segon lloc, la Paula Llorens

La comissió de festes està molt satisfeta de com han anat els actes i activitats que s’han programat aquest any per la festa del Roser. Hi ha hagut molta participació i el temps ens ha acompanyat.