Geocaching a les Preses

El geocaching es l’activitat de moda que consisteix en amagar i trobar “tresors” amb l’ajuda del GPS de nostre smartphone. D’aquesta manera, donar un passeig per la teva  ciutat o a on et trobis de viatge pot convertir-se en una divertida gimcana.

 

El geocaching consisteix en amagar un objecte sense valor, un cache, en un punt del camp o a la ciutat i apuntar en la plataforma les coordenades geogràfiques per a que els demés usuaris tinguin que trobar-lo. Un cop trobat, la persona pot emportar-se el tesor a canvi de deixar un altre del mateix valor i  hi ha un quadern (logbook) per apuntar el teu nom i que quedi registrada la teva visita.

 

 

L’interesant del geocaching es conèixer diferents llocs mentre es juga a trobar els tresors, i pot ser molt divertit si es fa en família o amb amics.  Per a això, ens hem de registrar a Geocaching si es el nostre primer cop, i després ja podem començar a utilitzar la app C:Geo, amb la que descobrirem els cachés que hi ha en les zones més properes. Podem començar per trobar els cachés de Les Preses. A veure si trobeu la granota de Les Preses.

 

 

 

Geoguessr 

Per últim, la recomanació d’un joc, es tracta d’endevinar la localització a on t’envia el joc. Pot ser a Espanya o al món i tu has de mirar de localitzar a on estàs.

El registre és gratuït a https://www.geoguessr.com/ .

Podríem trobar més aplicacions o jocs basats en la geolocalització, aquests que us he mostrat són un petit exemple. Veiem doncs que la tecnologia ens ajuda a accedir a la cultura i també al lleure o l’entreteniment.