Descripció del municipi

El poble

El municipi presenta un creixement harmònic de la seva població: la disposició d’espais per a noves i modèliques indústries i les bones comunicacions han propiciat l’equilibri entre l’activitat i el seu creixement econòmic. Hi podeu trobar des de les tradicionals botigues d’embotits i queviures fins a les modernes instal·lacions industrials.

El visitant té la sorpresa de sentir-se com a casa seva; el bon acolliment humà, la qualitat de servei dels professionals del sector, l’ordre i la tranquil·litat que s’hi respira són una empremta que no s’oblida.

Número d’habitants de les Preses – 2015: 1.800 habitants

El municipi de les Preses, està situat a 4 km d’Olot, la capital de la Garrotxa. Forma part del Parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i en destaquen la Reserva Natural del Volcà Racó i les Àrees de la Fageda del Corb i els Tussols del Bosc de Tosca.  L’altitud del pla, de 474 metres, contrasta amb la part muntanyosa dels cingles de Marboleny i la serralada del Corb. Això permet passejades turístiques de poca durada amb vistes ben contrastades. Així, per exemple, des del  mirador natural de Puig Rodó, a 975 metres d’altitud, es pot dominar tota la zona volcànica de la Garrotxa i el Pirineu. I, ja abans d’arribar a Puig Rodó, es pot gaudir d’una vista àmplia de la Vall d’en Bas i el Collsacabra.