Un any més la Gala de les Preses ha estat un èxit de participació.

Aquest passat dilluns va finalitzar la Gala de les Preses. Al llarg de quatre dies s’ha programat diferents activitats i actes per celebrar la festa Major del poble.

Es va iniciar la Gala, amb el pregó de festes que enguany va anar a càrrec de les organitzadores de la cursa de la dona. Va ser un pregó molt emotiu. A la nit, es va omplir de gom a gom de públic jove per assistir al sopar popular que aquest any celebrava la seva vintena edició i gaudir dels concert de nit que ens van oferir el grup La Fúmiga i Món Dj. 

En el transcurs del sopar popular es va fer l’elecció de la pubilla i l’hereu de les Preses que enguany ha recaigut a la Nur Masoliver i l’Adrià Lopez

Dissabte al matí, els carrers del poble es van omplir de gent per gaudir de la cercavila, i el ball dels gegants, la granota i els calabotins a la plaça Major. Tot seguit, es van fer sardanes amb la cobla la Moreneta. 

A la tarda, es va fer el campionat de botifarra. Enguany hi van participar vint parelles. 

També a la mateixa tarda, es va fer la gimcana “la gran empastifada”, una activitat que va ser un èxit de participació. Hi van participar 100 persones (15 grups) es tractava d’anar superant proves a diferents punts del municipi però amb el propòsit de quedar ben empastifats. 

En el mateix moment que es realitzava la gran gimcana es va programar una activitat pels més petits del poble, per a infants de 0 a 3 anys es va fer l’obrador dels infants de la companyia jugar i jugar. 

Al vespre, es va fer teatre amb el grup de sant Hilari que amb l’obra “amor hem de parlar” vàrem riure molt i el Festa Jove amb el grup Mam i Pipa i la disco light amb Dj Capde. 

A la nit es va gaudir del gran concert que va oferir Dj Capde, el grup de versions Les Que Faltaband i Músics de carrer(tribut a Txarango).

El diumenge, al matí, el carrer Major es va omplir de paradetes amb nenes i nens per jugar a la fireta. Comprar i vendre les originals manualitats que han fet els infants al llarg de l’any. 

A mig matí, l’esbart Marboleny va ballar els nans i cavallets a la plaça Major. 

Al migdia, la coral Puigsacalm va interpretar per primera vegada, la sardana de la Gala de les Preses. 

Tot seguit, es va oferir un petit tast del concert de l’orquestra internacional Maravella.

A la tarda, es van oferir sardanes a la plaça Major amb la cobla la Moreneta i cercavila i ball dels gegants, la granota i els calabotins acompanyats amb els grallers i timbalers de les Preses. 

També membres de l’esbart Marboleny va ballar el ball típic del poble, el ball de les cintes.

Al vespre, es va oferir un gran concert a l’envelat amb la gran orquestra internacional Maravella. 

A la nit, es va celebrar el fi de festa amb el ball nocturn dels gegants, la granota i els calabotins a la plaça Major. 

A continuació, es va oferir un gran espectacle de foc amb el grup Drakonia al parc 1 d’octubre. 

Aquest passat dilluns, es va oferir un espectacle familiar de la companyia Cacauet “el vol de les papallones” que va omplir el centre cultural. 

La comissió de festes, entitat organitzadora dels actes i activitats de la Gala de les Preses, estan molt satisfets de la participació que hi hagut a tots els actes programats.