Fira del llibre local i conscient- 15 de juliol

 

Un any més l’Ajuntament de les Preses organitza la II edició de la Fira del llibre local i conscient de les Preses. La fira començarà el divendres 14 de juliol amb una jornada Ecoedició. El dissabte 15 de juliol s’han organitzat moltes activitats al llarg del dia i també hi hauran instal·lats més de trenta

 

A les 10.30 h  Benvinguda amb el discurs inaugural que anirà a càrrec de la Directora General d’Ecosistemes forestals i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya.  Saló de sessions de l’Ajuntament. 

A les 11.00 h Una conversa entre persones. Intel·ligència artificial i ecoedició.

Estampa és un col·lectiu que treballa en els camps de l’audiovisual i els entorns digitals, que ha realitzatr nombrosos projectres des d’una aproximació crítica i arqueològica a les tecnologies audiovisuals i de xarxa.

Pol·len és una editorial independent i cooperativa especialitzades en l’ecoedició de llibres de pensament crític, que vol contribuir a la pol·linització social. 

A les 12.30 h Ponència a càrrec d’Stefan Esser de l’Associació Salvans  per parlar de la Preservació del “nucli antic” dels boscos de Catalunya. Una proposta per a la compensació carbònica. 

En aquesta ponència, Stefan Esser (Selvans.ORG) ens presentarà la missió de Sèlvans, i ens proposarà la preservació d’un bosc centenari per aprt de les editorials i impremtes implicades en l’ecoedició, com a instrument per avançar en la compensació dels nostres impactes sobre la biodiversitat i el clima, a la vegada que millorar la resiliència del mosaic forestal. 

La cloenda d’aquesta jornada anirà a càrrec de Jordi Panyella, soci fundador de l’Institut de l’ecoedició i pol·len edicions. 

A continuació us informem de totes les activitats i actes que estan previstos pel dissabte 15 de juliol. 

No us oblideu de visitar els més de trenta estands de diferents editorials de Catalunya que estaran al carrer Major.